Dierenspeciaalzaak Hondentrimsalon Janice - Sneek en Workum.

Home

Email

Diversen

Links

Nieuws

Aanbiedingen

Kies een onderwerp

Reg. Trimkampioenschappen

A.B.H.B. afdeling Friesland.

Kynologenclub Sneek e.o.

Geschiedenis

Bestuur Kynologenclub Sneek en omstreken

P. Brouwer Wolvegasterweg 53 8421 PS Oldeberkoop 0516-451201 voorzitter
Janice Sealy Scharnestraat 22 8601 BB Sneek 0515-423636 vice-voorzitter
J. v. Gorkum-Risselada Dr. W. Dreesstr. 10 8603 CV Sneek 0515-411101 penningmeester
A. G. Westhof Spitaal 27 8602 VR Sneek 0515-414684 secretaris
J. Willems-v. Marion De Nova Cura 89 9207 BP Drachten 0512-544414 bestuurslid
T. Seelos-Coers Chr. Schotanusstr. 8 8602 XT Sneek 0515-419506 bestuurslid
         
Honden
Katten
Trimsalon
Tropische vogels
Pluimvee
Knaagdieren
Hengelsport
Diversen

Foto's van de Clubmatch

Clubmatch 16 November 2002

Home KC Sneek

Fairray Xenia wint Clubmatch.

Keurmeester Mark James uit Engeland had de gehele clubmatch een hoofdrol. Eerst veroorzaakte hij grote paniek door bij aanvang niet aanwezig te zijn. Dit herstelde hij later door voortdurend lekker vlot te keuren. En in de eindkeuring  weer Mark James in de hoofdrol. Nu moest uit de winnaars van de negen rasgroepen de winnaar van de clubmatch kiezen. En ook hij bezweek voor de charmes van de Engelse Setter Fairray Xenia van de combinatie Sleegers—de Jong uit Oosterstreek.

Zo kan een gemiste aansluiting grote gevolgen hebben. Maar gelukkig was Mark James er een trein later wel. Dus kon er gewoon een begin gemaakt worden met het keuren van de 233 rashonden van 70 verschillende rassen. Mevrouw M.C. Visser Seltenrych ontfermde zich over de Stabyhoun en de Wetterhoun. Deze twee rassen waren goed vertegenwoordigd. Met respectievelijk 33 en 25 inschrijvingen, waren deze twee rassen goed voor 20 procent van de clubmatch. Als beste Stabyhoun kwam Micky fan Marheim uit de bus. Eigenares J.A. Donia-Remijnse kon dus de ’Hounewyfke fan Snits’ bokaal alvast ophalen. Fedde fan de Wite Stjelp van M.G. van Veenendaal uit Amsterdam werd gekozen tot beste Wetterhoun. Deze reu van net twee jaar liet dus ook de nodige concurrenten achter zich.

De Shetland Sheepdog was met vijftien vertegenwoordigers ook goed aanwezig in de Veemarkthal.  Dit ras werd gekeurd door Mark James. Hij koos Wendisle Kris Kringle van T. de Wolff-Hoogeveen uit als de beste. Een prachtige reu van ruim twee jaar en dus een belofte voor de toekomst. Maar in de rasgroep, die ook Mark James als keurmeester had, zou deze hond het niet redden tegen de Bobtail Jasmist In the Tunnel of Love, die in de eindkeuring tot een prachtige tweede plaats reikte.   Een mooie prestatie van deze reu van dik drie jaar. Vrij opmerkelijk is het dat de Tibetaanse Terriër in aantal op de vierde plaats eindigt. Toch niet een ras waar je op straat dagelijks over zal struikelen. Maar toch negen van deze veedrijvertjes op de clubmatch. Maar met de kwaliteit zat het ook wel goed bij dit ras. Wederom Mark James die de beslissingen nam. En hij zag het meest in de vijfjarige reu Addicted To Mister Monocle van Yvonne de Lange uit Boerakker. In de groepskeuring van de gezelschapshonden zag keurmeester Joop Hiddes het eender. Ook hij plaatste deze hond op nummer één. En zo kwam de Terriër in de eindkeuring bij Mark James op herhaling. Nu moet de reu er drie voor laten gaan en mist hij nipt het podium op de vierde plaats.

De Bouvier de Flandres was acht keer ingeschreven. De jonge reu Inferno Ginger van de Dombaernhoeve van R. Temperman uit Dongen werd Best of Breed, maar zou het niet verder brengen dan de groepskeuring. De Hamiltonstövare van  Adema-Köhler uit Sneek stond net als vorig jaar in de eindkeuring. Joop Hiddes plaatste Nels Svensk Dröm from Tedandi in de groep al op de eerste plaats. Zo stoomde de vijfjarige weer door naar de erering. Mark James plaatse de reu daar achter bordje nummer negen. Een vergelijkbare prestatie was er van de familie Dijkstra uit Workum. Hedwich fan Nijefurd zorgt ervoor dat men weer in de erering staat. En het teefje van net één jaar hoeft in de puppyklas alleen de Lakense Herder Mc William’s Hyacinth voor te laten gaan. De laatste is geboren op 19-03-2002 en dus nog maar acht maanden oud. Daar kan eigenaar W. Baptiste uit Donkerbroek nog veel plezier aan beleven.

Achter bordje nummer zeven kwam uiteindelijk de Cairn Terriër  Send Me an Angel van Happy Fellow Home te staan. Het teefje van drie bekoorde keurmeester Wieldraaier zodanig, dat hij haar ook in de groepskeuring achter bordje nummer één liet plaatsnemen. Eigenaar W. van Keimpema uit Hantum bracht ook nog de dochter van ‘Ángel’  uit  in de puppyklas. Deze hond zou bij de puppy’s op de elfde plaats eindigen. In de rasgroep sloot Mevrouw Visser Seltenrych zich aan bij deze conclusie. Dus dan maar op rapport bij Mark James. Hij plaatste de zesjarige dame op zes. De familie Hof uit Franeker kwam met de prachtige Newfoundlander reu Chaya vom Bernstein See naar Sneek. Keurmeester Wieldraaier zag louter mooie Newfoundlanders, want hij bedeelde ze alle vijf met het predikaat uitmuntend.  Maar ‘Chaya’ kreeg uiteindelijk ‘best of breed’ als beloning . Ook in de groep kwam de hond achter bordje één te staan om in de eindkeuring op een mooie vijfde plaats te eindigen. Derde werd de Akita Inu van J. M. Ouwerkerk uit Hidaard. Keurmeester Hiddes zag veel in de hond, die hij ook in de groep als eerste plaatste. In de eindkeuring zou Aurora’s Tatanka II de onderste podiumplaats voor zich opeisen. En daarmee kan de zesjarige reu  alleen maar tevreden zijn. De combinatie Sleegers de Jong  stond ook in 2001 met de prachtige Engelse Setter Fairray Xenia in de erering. De toen drie jaar oude teef behaalde een verdienstelijke derde plaats. Maar ‘Xenia’ is inmiddels uitgegroeid tot een topper. Regelmatig lukt het deze hond prijzen te bemachtigen. En regelmaat sluit toeval uit. Ook Mark James kon er niet omheen. Een plaatje. De dame kreeg dan ook een verdiende positie op het hoogste platform achter bordje nummer één.

De uitslag

1.     Fairray Xenia – Engelse Setter. Van: Sleegers / de Jong - Oosterstreek.

2.     Jasmist In the Tunnel of Love – Old English Sheepdog. Van: Titia Bos-Kloosterman – Jelsum.

3.     Aurora’s Tatanka II – Akina Inu. Van: J.M. Ouwerkerk – Hidaard.

4.     Addicted To Mister Monocle – Tibetaanse Terriër. Van: Yvonne de Lange – Boerakker.

5.     Chaya vom Bernstein See – Newfoundlander  Van: Y. Hof & M. Koning-Hof – Franeker.

6.     Hopeful of Agnethia’s Bright Eyes – Engelse Cocker Spaniël. Van: J. Stoelwinder – Vrouwenparochie.

7.     Send Me an Angel – Cairn Terriër. Van: W. van Keimpema – Hantum.

8.     Hedwich fan Nijefurd – Dashond, Langhaar. Van: J.H. Dijkstra – Workum.

9.     Nels Svensk Dröm from Tedandi – Hamiltonstövare. Van: N. Adema-Köhler – Sneek

 

Clubmatch K.C. Sneek e.o. van 17 November 2001.

Newfoundlander wint clubmatch k.c. Sneek e.o.

Hondenshow trekt veel toeschouwers.

De hondenshow van kynologenclub Sneek en omstreken trok afgelopen zaterdag ruim 700 bezoekers. Zij zagen de Newfoudlander reu met de prachtige naam Je haj Pusini van de familie Panman uit Gasselternyemond de eerste prijs winnen in de eindkeuring. De keurmeesters waren vol lof over de kwaliteit van de getoonde honden en zagen zich regelmatig gedwongen moeilijke knopen door te hakken.

De Wetterhoun stond in de schijnwerpers op de clubmatch. Maar liefst 70 honden van dit ras hadden zich daarom ingeschreven. Rûfa fan `e Fryske Merk had al met het predikaat 'uitmuntend' de jeugdklas gewonnen. Maar deze jonge hond (geboren op 18 jan. 2001) bleek al zoveel kwaliteit te hebben, dat keurmeester mevrouw de Vries Hoogland hem ook uitriep tot de beste van het ras. Bij de keuring van de rasgroep (Retrievers en waterhonden) was het echter de Golden Retriever Fives Hill My Mystrious Girl die met de eer ging strijken en doorstoomde naar de eindkeuring. Daar zou de 'Golden' die vijf jaar werd tijdens de clubmatch op een verdienstelijke vierde plaats eindigen. Een mooi verjaardagscadeau.

Twee inwoners van Sneek haalden in hun thuiswedstrijd de finale. De Hamilton Stövare van N. Adema-Köhler reikte tot een negende plaats. Maar bouvier Victor van plaatsgenoot H. Hoekstra trok het geluksnummer en eindigde als zevende. Op het erepodium stonden drie totaal verschillende honden. Als derde eindigde de Basenji Diamond Dundee of the Two Choices van F. Leemeijer uit Bontebok. Het zilver ging naar A. Tijsseling Boonstra met de prachtige Mopshond Issey of the Karma House Mevrouw de Vries Hoogland, die ook de scepter zwaaide in de finale wees tenslotte de driejarige Newfoundlander Jehaj Pusini van de familie Panman aan als de beste van de driehonderd.

De clubmatch heeft meer bezoekers getrokken dan de vorige editie. En omdat er zich geen noemenswaardige problemen hebben voorgedaan, kan de organisatie terugzien op een geslaagd evenement.

Eindkeuring:

(naam - ras - eigenaar)

1. Jehaj Pusini (Newfoundlander) fam. G. Panman - Gasselternyemond

2. Issey of the Karma House (Mopshond) A. Tijsseling Boonstra - Sexbierum

3. Diamond Dundee of the Two Choices (Basenji) F. Leemeijer - Bontebok

4. Fiveshill My Mystrious Girl (Golden Retriever) Kamstra / Grootenboer - Vilsteren

5. Fiefoerniek's Frederik (Italiaanse Windhond) S. v/d Graaf - Ens

6. Abigail's Magic Sony de Morrigan (Soft Coated Wheaten Terrier) M. Gelok-Mirck - Sexbierum

7. Victor Magic van het Molengat (Bouvier des Flandres) H. Hoekstra - Sneek

8. Fairray Xenia (Engelse Setter) Sleegers / de Jong - Oosterstreek

9. Svear Nels Svensk Dröm from Tedandi (Hamilton Stövare) N. Adema Köhler - Sneek

10. Janne van de Brakkers (Ruwhaar dwergdashond) J. H. Dijkstra - Workum

Beste Wetterhoun Rûfa fan `e Fryske Merk J en S v/d Meulen - Warten