Dierenspeciaalzaak Hondentrimsalon Janice - Sneek en Workum.

Snel naar >>>> Verslag Clubmatch Foto's Clubmatch Foto's Trimkamp.

Home

Email

Diversen

Links

Nieuws

Aanbiedingen

Kies een onderwerp

Reg. Trimkampioenschappen

A.B.H.B. afdeling Friesland.

Kynologenclub Sneek e.o.

Geschiedenis De A.B.H.B. afdeling Friesland en de Kynologenclub Sneek en omstreken organiseren in combinatie met de clubmatch van de kc Sneek e.o., jaarlijks de Regionale Trimkampioenschappen in de Veemarkthallen in Sneek. Op deze pagina staan de uitslagen van deze kampioenschappen en informatie over de volgende editie.

 

2002: Lianne Visser uit Noordscharwoude pakt de titel 

2001: Petra de Vos na invalbeurt kampioen. (zie onder.)

2000: Annemiek Leegstra wint Regionale Trimkampioenschappen.

Honden
Katten
Trimsalon
Tropische vogels
Pluimvee
Knaagdieren
Hengelsport
Diversen

5e Regionale Trimkampioenschappen 16 November 2002.

Friese titel naar Ellen Edelenbos

Lianne Visser kampioen hondentrimmen

In de veemarthallen in Sneek werd afgelopen zaterdag voor de vijfde keer een regionale wedstrijd in het hondentrimmen gehouden. Ellen Edelenbos uit Sneek behaalde twee nominaties en veroverde de Friese titel. Lianne Visser uit Noordscharwoude kreeg van de jury het predikaat ‘veelbelovend’ en ging er vandoor met de eerste prijs.

Zesentwintig honden werden door de trimsters tot in de puntjes bewerkt. Jetty van der Hulst uit Den Haag en Jean Beets uit Midwolda stonden voor de zware taak het geleverde werk te beoordelen. De jury kwam tot de conclusie dat het goed gaat met de kwaliteit op deze wedstrijd.  Men vond dat in vergelijking met eerdere edities het resultaat zich in een opgaande lijn bevindt. Het gevolg was dan ook dat zij maar liefst tien van de deelneemsters nomineerden voor de eindbeoordeling.

Ellen Edelenbos uit Sneek slaagde er als enige van de Friese deelnemers in een nominatie af te dwingen. Ze had met twee honden ingeschreven en werd in de beoordeling geprezen voor het tempo, model en de omgang met de honden. De jury was bovendien onder de indruk van de progressie van Edelenbos ten opzichte van de vorige editie. De Friese titel is dan ook een meer dan terechte beloning.

 

Ellen Edelenbos naar Friese titel.

De podium plaatsen gingen naar trimsters van buiten de provincie. Op de derde plaats eindige Bernadet de Vlieger uit Abbenes, die haar Engelse Cocker Spaniël volgens de jury op een passend model had gezet, met uitstekende symmetrie. Petra de Vos uit Kampen, die hoogzwanger haar titel verdedigde, kwam nu een trede lager te staan.  Een vakkundige trimster die volgens de jury klaar is voor internationale wedstrijden.

Lianne Visser aan het werk in Sneek.

De prijzen voor de trimwedstrijd.

De eerste plaats, tenslotte ging naar Lianne Visser uit Noordscharwoude. De jury was zwaar onder de indruk van de keurig geknipte poedel en prees bovendien haar omgang met de hond.

De uitslag:

1. Lianne de Visser – Noordscharwoude (Poedel)

2. Petra de Vos – Kampen (Foxterrier)

3. Bernadet de Vlieger – Abbenes (Engelse Cocker Spaniel)  

Friese titel

Ellen Edelenbos – Sneek

Jurywaarderingsprijs

Maaike Bos – Groningen (Airedale Terriër)

 

Regionale Trimkampioenschappen 17 November 2001.

Friese titel naar Janice Sealy.

Petra de Vos na invalbeurt kampioen.

Petra de Vos uit Kampen was op de gok met haar grote poedel naar de regionale trimkampioenschappen in Sneek gekomen. Een deelnemer kwam niet opdagen en de Vos kon alsnog meedoen. En dat had gevolgen. Zij won het onderdeel Presentatie en werd door de jury ook nog als Algemeen Kampioen gekroond. Janice Sealy uit Workum won het onderdeel Profiel en mag zich een jaar lang de beste Friese hondentrimster noemen.

De hondentrimmers en trimsters moesten zich in twee groepen onderscheiden op de onderdelen Techniek, Moeilijkheidsgraad, Profiel en Presentatie. Uit beide groepen werd per onderdeel één deelnemer genomineerd voor de prijzen. Bij 'Techniek' ging het tussen Iris Coppée (Dinxperloo) en Vasti Storm uit Opende. Storm moest hard werken aan de moeilijke vacht van de kruising Lhasa Apso - Shih Tzu. Maar de jury beoordeelde haar op alle punten positief op een kleine opmerking na met betrekking tot de balans. Coppée kreeg geen enkele aanmerking en won zo het onderdeel. Wilma v/d Brug uit Drachten sleepte er met Carolien Vermey uit Hillegom een nominatie op 'Moeilijkheidsgraad' uit. Vermey kreeg de minste aanmerkingen van de jury op dit onderdeel en zo ging ook deze titel de provincie uit. Door de nominaties van Janice Sealy (Workum) en Willem Touw (Nijemirdum) op het onderdeel Profiel, zou een Friese deelnemer in elk geval een onderdeel winnen. De jury was erg positief over de Norfolk Terrier van Touw, maar Sealy had een plaatje gemaakt van haar Welsh Springer Spaniel en won zo dit onderdeel. Daarmee eindigde zij ook als hoogste Friese inschrijving en pakte als bonus de titel Fries kampioen. Invalster Petra de Vos kreeg in het eindspel te maken met Bernadette de Vlieger uit Abbenes. Beide d ames, die nog maar net hun diploma hebben, kregen veel complimenten van de jury. Maar het was de Vos die de titel pakte op 'Presentatie'. Zij deed knap werk op een moeilijke hond en het eindresultaat was rastypisch met goede verhoudingen. De jury (Jetty van der Hulst en Jean Beets) gunde tenslotte ook het Algemeen Kampioenschap aan de Vos. En daarmee werd de reserve aan het eind van de rit toch nog de beste.

Einduitslag:

Techniek Profiel
1. Iris Coppée - Dinxperloo

2. Vasti Storm - Opende

1. Janice Sealy - Workum

2. Willem Touw - Nijemirdum

Moeilijkheidgraad Presentatie
1. Carolien Vermey - Hillegom

2. Wilma v/d Brug - Drachten

1. Petra de Vos - Kampen

2. Bernadette de Vlieger - Abbenes

Algemene Kampioenen
Fries kampioen: Janice Sealy

Algemeen kampioen: Petra de Vos

Jurywaarderingsprijs: Peter Rijswijk - Breda