Dierenspeciaalzaak Hondentrimsalon Janice - Sneek en Workum.

Home

Email

Diversen

Links

Nieuws

Aanbiedingen

Kies een onderwerp

  Aquarium

  Bestrijdingsmiddelen

Vijver 

Waterschildpadden 

Duiven 

  Goudvissen

Tropische vissen 

Winterartikelen 

Eenden

Dierenartsen
Geschiedenis

Enkele links naar duivenpagina's

Sierduiven zijn er in vele soorten.

 

Naar de site sierduif.nl

Voor Post-, Sier- en Tortelduiven beperken wij ons assortiment tot voeders, voer- en waterbakken. Wij hebben gekozen voor de mengelingen van Kasper Faunafood en de accessoires komen van onze leverancier Flamingo. Hier onder vindt u de produktinformatie van de duivenvoeders van KFF.
Honden
Katten
Trimsalon
Tropische vogels
Pluimvee
Knaagdieren
Hengelsport
Diversen

Duiven

Produktinformatie van Kasper Faunafood

Duivenvoeders

Voor de voeding van post- en sierduiven is er een uitgebreide serie graanmengsels op de markt. De samenstelling van deze mengsels is afgestemd op de behoeften, die behalve per ras ook variŽren met het jaargetijde en de te leveren prestaties door de duiven. K.F.F. heeft met goed uitgebalanceerde mengsels met een zo groot mogelijke variatie aan zaden en granen een assortiment ontwikkeld, dat bij juiste toepassing de beste resultaten geeft.

Vierseizoenenmengeling: een mengeling, die gedurende het hele jaar kan worden gevoerd. De samenstelling wordt steeds aan het seizoen aangepast.

Snoepzaad: Versnapering en lokvoer.

Tortelduivenvoer: Voor tortelduiven, Turkse tortels, koerduiven en kwartels is dit een uitstekend mengsel.

Sierduiven: Sierduiven vragen een aangepast voedermengsel. Voor de kroppers is er een mengsel zonder mais, dat is aangevuld met een kleine soort erwten (Kroppervoer). De overige sierduiven kunnen worden gevoerd met een mengsel waarin gebroken mais is opgenomen (Sierduiven kortbekkenvoer). Voor aanvulling van eiwitten (aminozuren), mineralen en sporenelementen kan Gallus ll worden gebruikt Het hele jaar rond voeren als aanvulling op de diverse graanmengsels.

Voederadvies

- Stel volop grit, maagkiezel en vers schoon water ter beschikking.
- Alle mengelingen vertonen tekorten aan bepaalde vitamines, mineralen en sommige aminozuren. Aanvulling met krachtvoer is beslist noodzakelijk, bijv. met 2/3 deel graanmengsel + 1/3 deel Gallus ll worden deze tekorten gedekt.
- Jonge duiven voert men liefst 3 x per dag, volwassen dieren 2 x per dag
- Streef naar regelmatige voedertijden, aan het begin en het eind van de dag als het nog volop licht is.