Dierenspeciaalzaak Hondentrimsalon Janice - Sneek en Workum.

Home

Email

Diversen

Links

Nieuws

Aanbiedingen

Kies een onderwerp Hondentrimwedstrijden De winkel in Sneek
Andere activiteiten De winkel in Workum
Geschiedenis
Het front van onze winkel in Sneek. (1999) Binnen in de winkel in Sneek (1999)

(Scharnestraat 22)

(Scharnestraat 22)

Honden
Katten
Trimsalon
Tropische vogels
Pluimvee
Knaagdieren
Hengelsport
Diversen

 

Mijn aller-, aller-, allereerste  klant. De eigenaren van dit hondje vonden het kennelijk belangrijk vast te leggen wat ik allemaal met hun lieveling uithaalde. Natuurlijk had ik tijdens mijn opleiding al tientallen honden getrimd, maar dit was de eerste echte afspraak. Het is waarschijnlijk vrij bijzonder om je start als onderneemster op foto te hebben. De foto is genomen bij de klant thuis, omdat ik in die tijd nog geen salon had waar de mensen naar toe konden komen. De foto is uit 1979.

Ik heb het altijd leuk gevonden mee te doen aan hondentrimwedstrijden. …ťn van mijn eerste pogingen was met de Kerry Blue Terrier op de foto links. Toen dacht ik redelijk werk verricht te hebben, nu zie ik toch wel wat foutjes in het model. De foto is in 1989 genomen op het wereldkampioenschap van 1989 tijdens de Kynorama in Tiel.

 

In samenwerking met de Kynologenclub Sneek, hielden we als afdeling Friesland van de A.B.H.B. 1995 voor het eerst Friese kampioenschappen hondentrimmen. De jury bestond uit Jean Beets en Hans Eykenboom. Ik won met de Engelse Cocker SpaniŽl in de groep SpaniŽls en Setters en zou later op de dag ook nog de eerste Friese titel verdienen. Een hoogtepunt.

Niet zo'n mooie foto, maar helaas, er is geen betere. In 1996 maakte zou ik bij dezelfde jury als in 1995 de eerste prijs winnen in de categorie Poedels. Een tweede Friese titel zat er niet in, die ging terecht naar Anita Speelman uit Drachten.

In 1997 heb ik meegedaan aan de Benelux kampioenschappen in Maarssen. In tegenstelling tot de vorige nu wel een mooie foto, maar gťťn prijs.

 

 

 

 

De foto onder geeft een mooi overzicht van de regionale trimkampioenschappen in Sneek.

In 2000 kon ik helaas niet meedoen in Sneek en ging de titel naar Annemiek Leegstra uit (toen nog) Grou.De jury bestond voor het eerst uit Jetty van der Hulst en Jean Beets. In 2001 zat ik weer in de prijzen. Voor de tweede keer Fries kampioen, deze keer met een Welsh Springer SpaniŽl.

In 2002 weer meegedaan aan de Benelux kampioenschappen. Mijn eerste wedstrijd over de grens. Helemaal naar het Belgische Beveren (bij Antwerpen.) Geen prijs, maar het is me goed bevallen. Ik doe vast vaker mee.

 

 

Op 16 November werd Ellen Edelenbos Fries kampioen in Sneek en ging de 'overall' titel naar Lianne Visser uit Noordscharwoude.