Dierenspeciaalzaak Hondentrimsalon Janice - Sneek en Workum.

Home

Email

Diversen

Links

Nieuws

Aanbiedingen

Kies een onderwerp

  Algemeen

Verzorging 

Accessoires

  Links

  Voeding

Ongedierte 

Diversen 

Leveranciers 

Geschiedenis

De vacht van de hond is de spiegel van zijn gezondheid.

 
Voor alles wat te maken heeft met gereedschap voor en technieken van vachtverzorging verwijzen wij u naar de rubriek trimsalon. Maar er zijn twee soorten van verzorging.

A. Het gedeelte dat valt onder professionele verzorging en

B. Het gedeelte dat u zelf voor uw rekening kunt nemen.

Onder het laatste rekenen we handelingen als borstelen en kammen, het wassen en drogen en het bestrijden van parasieten. Voor de reiniging van ogen, oren gebit, nagels en anaalklieren kunt u zich eventueel wenden tot de professional.

Honden
Katten
Trimsalon
Tropische vogels
Pluimvee
Knaagdieren
Hengelsport
Diversen

Het wassen van de hond.

In ons assortiment

Er zijn verschillende soorten shampoos voor honden, allemaal met een eigen doel. We onderscheiden de volgende soorten:

Algemene shampoos:

Shampoos geschikt voor alle vachttypen en kleuren. Er wel soorten waar bijvoorbeeld conditioner aan toegevoegd is.

Kleurshampoos:

Speciale shampoos met kleurspoeling om de vachtkleur te verfraaien. Permanent zijn deze spoelingen echter niet.

Medicinale shampoos:

Dit zijn produkten die bijvoorbeeld jeuk en / of schilvering tegen gaan.

Insekten dodende shampoos:

Shampoos tegen vlooien en luizen e.d.

 

NAGELS KNIPPEN

Honden die vaak op straat komen slijten hun nagels zelf. Hun nagels hoeven niet of nauwelijks te worden geknipt. Maar bij veel honden slijten de nagels niet (genoeg) op de natuurlijke wijze. Deze nagels moeten dan ook regelmatig worden geknipt. Gebruik bij voorkeur een nageltang van het 'guillotine' type.

Door de nagel lopen een bloedbuisje en zenuwuiteinden. Bij een licht gekleurde nagel zijn deze zichtbaar, maar bij een donkere nagel zult u uiterst voorzichtig moeten zijn. Vergeet de Hubertusklauwtjes niet als u de nagels knipt. (Deze zitten als een duimpje aan de binnenkant van de voorpoten.)

Als u gaat knippen, houdt dan de poot die u behandeld stevig vast. Knip de nagel vervolgens stukje voor stukje af. (Nooit een groot stuk in één keer.)

Zaner's Shampoo Subliem.

Een shampoo voor alle huisdieren . Een alledag shampoo voor een gezonde vacht. Voorkomt irritaties, neutrale Ph-waarde. Tast de vacht- en huidvetten niet aan. Vlooien verdwijnen en doeltreffend bij alle soorten luis.

Een milieubewust kwaliteitsprodukt.

Gebruiksaanwijzing: Uw huisdier met lauw water goed nat maken, een weinig shampoo verdelen, een paar minuten in laten werken en met ruim water uitspoelen, drogen.

Biologisch afbreekbaar

 

BEAPHAR OORDRUPPELS

Beaphar oordruppels verzorgen het uitwendige gedeelte van de gehoorgang. Wanneer oorsmeer ophoopt, kan dit een pijnlijk gevoel veroorzaken en zelfs tot irritatie leiden. Het dier gaat krabben en het oor voelt warm aan. Tevens kan er een onaangename geur uit de oren komen. Regelmatige verzorging van de oren met oordruppels kan deze klachten voorkomen. Met de oordruppels wordt het oorsmeer gemakkelijk opgelost. Oordruppels hebben een reinigende werking.

Gebruiksaanwijzing: Twee maal per week met behulp van de druppelpipet 6 tot 8 druppels in het oor brengen. Het oorkanaal gedurende 1-2 minuten masseren, zodat het oorsmeer oplost en uit het oor komt. Het oorsmeer met een watje verwijderen. De pipet goed reinigen.

Waarschuwing: Nooit iets scherps, zoals een pincet of een wattenstaafje, in het oor steken. Dit kan grote schade veroorzaken. Bovendien wordt op deze manier het oorsmeer alleen maar dieper aangeduwd. Niet gebruiken bij dieren jonger dan twee maanden en bij zwangere of zogende dieren.

 

BEAPHAR OOGDRUPPELS

Beaphar oogdruppels verzorgen en reinigen ogen en oogleden van honden en katten. Het bevordert het eigen 'schoonmaakmechanisme' van de ogen. Door het eigen traanvocht worden de ogen en oogleden van vervuiling ontdaan.

Gebruiksaanwijzing: Twee maal per week met behulp van de druppelpipet 2-4 druppels op het naar beneden getrokken onderste ooglid aanbrengen. Breng vervolgens enkele druppels aan op een wattenstaafje en reinig voorzichtig rondom de ogen en de ooghoeken van de hond. Bij een oogonsteking de dierenarts raadplegen.