Dierenspeciaalzaak Hondentrimsalon Janice - Sneek en Workum.

Home

Email

Diversen

Links

Nieuws

Aanbiedingen

Kies een onderwerp

  Algemeen

Verzorging

Accessoires

Links

  Voeding

Ongedierte

Diversen

Leveranciers 

Geschiedenis

De kat heeft van alle huisdieren de grootste 'uitzet'.

Met de aanschaf van een kat, komt er meestal een vracht aan accessoires in huis. Belangrijk is het kattentoilet, maar natuurlijk moet de kat ook een mandje, een krabpaal, een voer- en waterbakje en een halsband met adreskoker.

Als de buren en / of de omgeving het toelaten, dan kan worden overwogen de buitendeur te voorzien van een kattendeurtje.(In een huurhuis wel even overleggen met de eigenaar natuurlijk.) Katten zijn de enige huisdieren die ons huis in en uit mogen lopen, zonder dat de eigenaar mee moet. Een luikje in de buitendeur moet natuurlijk wel afgesloten kunnen worden. (Als uw eigen dier binnen moet blijven of de kat van anderen buiten.) Nog meer zekerheid geven deurtjes die alleen door uw kat geopend kunnen worden. (magnetisch of elektronisch.) Met een wat simpeler deurtje kunt u in huis uw kat meer vrijheid geven door ook in de binnendeuren wat kattenluikjes aan te brengen.

Honden
Katten
Trimsalon
Tropische vogels
Pluimvee
Knaagdieren
Hengelsport
Diversen

Kattendeurtjes

Savic produkten

Fop Voyager

Staywell is de meest verkochte huisdierendeur ter wereld. De deuren zijn eenvoudig te installeren in zowel massieve als holle deuren en in deuren met een ongelijkmatig oppervlak. Ook montage in muren is goed mogelijk. Op Staywell deuren zit 3 jaar garantie.

De CAT MATE van Pet Mate is een goed alternatief met eveneens 3 jaar garantie.

De PetCaddy is een ideale mand voor het vervoeren van katten of andere kleine huisdieren. Door de deksel is het onmogelijk dat het dier zich verschanst is de verste hoek. Enig nadeel is de slijtage waaraan de scharnieren onderhevig zijn. Deze zijn overigens wel los verkrijgbaar.

Een kat heeft graag een eigen plekje in huis. De Cosey van Savic is slechts één van de vele mogelijkheden. Maar aan de Cosey zitten weinig nadelen. De kunststofmand kan prima schoongehouden worden en het losse kussen heeft een afneembare hoes en kan gewassen worden. Andere mogelijkheden zijn een combinatie van een krabpaal met een huisje of een mandje voor aan de radiator. Maar let altijd op de schoonmaak mogelijkheden, ook i.v.m. ongedierte.

Voer- en waterbakken

Voor voer en water bakken geldt dat zij gemakkelijk te reinigen moeten zijn en bij voorkeur niet te gemakkelijk glijden. (anti slip) Vooral de waterbak moet niet te klein genomen worden. Savic heeft een prima assortiment kunststofbakjes, maar er zijn ook mogelijkheden in RVS en aardewerk.

De Fop Voyager is een reismand met de opening aan de voorkant. Voordeel is dat de bewegende delen niet aan slijtage onderhevig zijn, dat het mandje demontabel en gemakkelijk te reinigen is. Een nadeel kan zijn als uw dier besluit tegen te werken en zich klem zet achterin de mand. Dat is een positie die ze vrij gemakkelijk kunnen verdedigen.

Kattentoiletten

Een kattentoilet dat in een ruimte staat waar ook mensen verkeren, is bij voorkeur een gesloten model met een deurtje en een geurfilter. De kat heeft enige privecy, maar belangrijker is dat de overlast door stank en kattenbakkorrels zich tot een minimum beperken.