Dierenspeciaalzaak Hondentrimsalon Janice - Sneek en Workum.

Home

Email

Diversen

Links

Nieuws

Aanbiedingen

Kies een onderwerp

  Algemeen

Verzorging

Accessoires 

Links 

  Voeding

Ongedierte 

Diversen

Leveranciers

Geschiedenis

Geef vlooien, wormen en teken geen kans.

Een oorzaak van veel ellende zijn de dieren die onze huisdieren als voedselbron gebruiken. Deze kunnen dan ook niet genoeg bestreden worden. De vlo, teek en worm hebben gemeen dat ze, als ze niet in de hand gehouden worden, de gezondheid van uw kat aantasten. Bovendien kunnen ze ziektes verspreiden, die ook voor de mens niet ongevaarlijk zijn. Daarom proberen wij ook steeds de innovaties van de fabrikanten te volgen en blijven wij ons assortiment bestrijdingsmiddelen voortdurend vernieuwen.

De vlo is de oorzaak van veel problemen

Het blijft uitkijken. Teken moeten bestreden worden.

Een wormenkuur twee keer per jaar voorkomt veel ellende.

Honden
Katten
Trimsalon
Tropische vogels
Pluimvee
Knaagdieren
Hengelsport
Diversen

Geef vlooien, wormen en teken geen kans!!

Vlooien

De meest bekende uitwendige parasiet is wel de vlo. Zodra de vlo een hond of kat gevonden heeft, plant zij zich met een enorme snelheid voort, waardoor heel de omgeving in een minimum van tijd besmet wordt. De vlo heeft bloed nodig om te overleven en om zich te kunnen voortplanten. Niet alleen onze huisdieren maar ook de mens kan het slachtoffer worden van deze bloeddorstige parasiet.

Voor de aanpak van vlooien zijn bestrijdingsmiddelen noodzakelijk, die een kleine hoeveelheid werkzame stoffen bevatten. Deze zijn voor de vlo dodelijk, maar voor huisdier en mens veilig. Het kammen met bijvoorbeeld een vlooienkam is uitsluitend effectief bij een lichte besmetting en wanneer herbesmetting uit de omgeving niet mogelijk is.

Vlooien kunnen lastig zijn voor dier en mens als ze prikken (jeuk). Sommige honden en katten zijn overgevoelig voor het speeksel van de vlo (vlooienallergie) en krabben zich kapot. Tenslotte kunnen ze allerlei ziektes overdragen, waarvan de meest bekende de lintwormen bij hond en kat zijn.

Je moet het hele jaar door op je hoede zijn voor vlooien. De kans op een vlooienplaag is aanzienlijk kleiner wanneer men gedurende het hele jaar aandacht besteedt aan vlooienbestrijding.

Wormen

Wormen zijn de meest voorkomende inwendige parasieten bij onze huisdieren. Uw huisdier kan geplaagd worden door twee soorten wormen: lintwormen en rondwormen.

De vlo is de tussengastheer van de lintworm, die het meest voorkomt bij de hond of kat.

Vele honden en katten zijn al vanaf de geboorte besmet met rondwormen. Ze hebben deze wormen reeds voor of onmiddellijk na de geboorte meegekregen van hun moeder. Een teef die eenmaal in haar leven besmet is geweest, kan tot drie opeenvolgende nesten besmetten.

Huisdieren kunnen zichzelf besmetten door het opnemen van de parasieten via uitwerpselen, afkomstig van besmette soortgenoten. Besmette uitwerpselen bevinden zich vaak in publieke parken en zandbakken. Zo kunnen dieren die niet rechtstreeks in contact komen met soortgenoten, toch besmet raken. Wormen kunnen zelfs via uw schoeisel worden doorgegeven als u gaat wandelen.

Teken

Teken kunnen grote gevolgen hebben. Deze spinachtigen zoeken in elke fase van hun ontwikkeling (d.w.z.: van larve via nymfe naar teek) een gastdier. Zij voeden zich met bloed en kunnen ernstige ziekten overbrengen. Het is dan ook belangrijk dat u teken geen kans geeft.

Bayer heeft een rubriek met vaak gestelde vragen

(klik op het logo en dan op vraagbaak.)